donderdag 30 juni 2011

Slecht nieuws

Helaas, beroep is afgewezen en dat houdt in dat de familie geen recht heeft op een nieuwe procedure. Men vindt wel dat de IND fouten heeft gemaakt maar niet zo dat het bepalend is geweest voor het proces. Dat houdt in dat ze nu op korte termijn weggestuurd kunnen worden. Hoe en wanneer precies is nog niet bekend maar de Dienst terugkeer en vertrek (DT&V) is al bij ze langsgeweest.

Ik had Eman aan de telefoon en dat viel niet mee, ze was erg bedroefd en maakt zich zorgen over haar moeder die was ingestort.

Kort daarna gaan we op bezoek, we moeten praten. We moeten ze uitleggen wat ze nu moeten doen. Ze moeten toch echt een plan maken voor als ze teruggaan. Wat te doen als ze daar aankomen. Vader is erg bang dat hij niet verder komt dan het vliegveld. Er zijn nog steeds veel aanslagen.

Via internet kwam ik een uitzending tegen van de VARA, verslaggever Sinan Can is in juni 2011 naar Irak geweest om een gezin te bezoeken dat in april naar Irak was gestuurd. Volgens minister Leers is het tenslotte veilig genoeg daar.

Na het zien van deze film was ik aangeslagen. Vader geen werk, afhankelijk van familie die daardoor ook vertelt wat ze wel en niet mogen. Oudste dochter (3 maanden voor haar eindexamen uit Nederland weg) moet weer gesluierd. Andere dochter moest trouwen en toen ze aangaf dat niet te willen is ze mishandeld. De jongens van een jaar of 12 moeten eigenlijk naar de 1e klas om weer Arabisch te leren, maar dat voegt natuurlijk niet.
De film hebben ze afgegeven als bewijsmateriaal dat het niet goed gaat, maar de reactie kwam er op neer dat het '' maar een film'' is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten