vrijdag 29 juli 2016

Nog steeds in afwachting van.........................

Het is inmiddels al een week na 22 juli. Dat was de termijn waarvoor de familie bericht van de IND had moeten ontvangen met betrekking tot hun asielaanvraag welke ze in januari 2015 hebben ingediend. Nu 7 1/2 jaar in Nederland en inmiddels recht op een verblijfsvergunning maar nog steeds geen officieel bericht dus ook geen mogelijkheid verder te komen. 
Het is zo oneerlijk!

We hadden zo gehoopt dat ze rond deze tijd hadden kunnen verhuizen naar een gewoon huis zodat de kinderen per nieuw schooljaar zonodig ook naar een andere school hadden kunnen gaan. Maar nee hoor, nog steeds in afwachting van een reactie. 
De advocaat heeft laten weten de IND nu officieel in gebreke te gaan stellen, dat kan en zal mogelijk iets bijdragen aan de afhandeling. Garanties?  Nee nooit. 

Gelukkig heb ik van Hostel King's Inn inmiddels een prachtig aanbod gekregen, ze mogen voor een echt vriendenprijsje 4 nachtjes bij hen overnachten, dus volgende week een midweek Alkmaar zodat wij samen een soort van vakantie kunnen vieren. Dat is nog eens maatschappelijk ondernemen, een pluim voor King's Inn Alkmaar.

Mustafa had helaas pech, tijdens een sportdag AZC heeft hij zijn arm gebroken, dus wel even rustig aan nu. De kinderen hadden allemaal een mooi rapport en gaan vol goede moed naar een volgend schooljaar, ik vind dat zo knap dat ze onder de omstandigheden waarin ze leven toch nog die motivatie kunnen opbrengen. Want stel je voor dat je in een hele kleine kamer die je moet delen met twee anderen zittend op je stapelbed je huiswerk moet maken, moet proberen te leren. Dat valt echt niet mee. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten