dinsdag 19 juni 2012

Het is weer onrustig in Irak - maar minister Leers pleit voor terugsturen

Regelmatig zijn er aanslagen in Irak, maar minister Leers vindt dat niet ernstig genoeg om toe te geven dan het onveilig is en is van mening dat gezinnen nog "gewoon" terug kunnen.
Maar wat is dan veilig?

Berichten:
5 januari: Bij aanslagen tegen sjiieten in Bagdad en het zuiden komen 68 mensen om. Ook zijn ruim 100 gewonden te betreuren.
14 januari: Een zelfmoordaanslag tegen sjiitische pelgrims in Basra eist het leven van 53 mensen. Ruim 130 personen raken gewond.
27 januari: Een auto vol explosieven ontploft bij een begrafenis nabij een ziekenhuis in Bagdad. 31 mensen komen om, 60 raken gewond.
19 februari: Een autobom ontploft bij een politieacademie buiten Bagdad: 15 doden en 21 gewonden.
23 februari: Door heel Irak worden aanslagen gepleegd, waar al-Qaeda verantwoordelijk voor wordt gesteld. 42 doden en ruim 250 gewonden.
5 maart: Schutters, een aantal gestoken in politie-uniform, trekken schietend door Haditha. 27 politiemensen komen hierbij om.
20 maart: Bij een reeks aanslagen in meer dan 12 steden komen 50 mensen om. 255 personen raken gewond.
19 april: Verscheidene aanslagen in heel Irak eisen het leven van zeker 38 mensen. Ook vallen er meer dan 170 gewonden.
31 mei: Bij diverse bomaanslagen in Bagdad komen 17 mensen om en raken zeker 57 personen gewond. In het noorden van Irak worden drie andere personen doodgeschoten.

Rouwenden doelwit aanslag Irak

Een ontplofte auto bij een zelfmoordaanslag in Falluja op 17 juni»Een ontplofte auto bij een zelfmoordaanslag in Falluja op 17 juni EPA
Bij een zelfmoordaanslag in de Iraakse stad Bakuba zijn zeker 15 doden gevallen. De aanslag werd gepleegd tijdens een sjiitische begrafenis. Zeker 40 mensen raakten gewond.
De zelfmoordenaar bracht zijn bom tot ontploffing in een tent waar rouwenden bijeen waren. Ze betuigden hun medeleven aan de familie van de overledene: een sjiitische leider in Bakuba. Onder de aanwezigen waren ook enkele hoge Iraakse militairen.
Bij aanslagen in Irak zijn deze maand al 130 mensen gedood.




Deze week is de Iraakse minister op bezoek. Minister Leers wil proberen dat Irak weer mensen terugneemt die uitgeprocedeerd zijn.

leers-ontvangt-iraakse-minister  (Nos Video)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten