vrijdag 8 augustus 2014

Ahmed en Mustafa logeren in Alkmaar

Zondagmiddag 3 augustus de meiden dus thuisgebracht en toen gingen de jongens mee naar Alkmaar.

Voor Mustafa extra spannend want hij gaat een week voetballen bij ProCamp. Ik heb van de organisatie een gesponsorde plek gekregen voor hem, echt geweldig.
Maandagochtend de eerste ochtend  - Mustafa is al heel vroeg wakker, maar ja we moeten echt pas om half tien op het voetbalveld zijn, nog even geduld dus.
Bij aankomst daar worden we ontvangen door begeleiders die uitleggen wat de procedure is, inschrijven, dan krijg je je tenue, omkleden en dan naar het veld.
Binnen korte tijd is het een zee van Oranje
als alle jongens (en enkele meisjes) zich hebben omgekleed in de shirts die ze deze week gaan dragen. Ik wens Mustafa veel plezier, maak nog wat foto's en dan op huis aan.


Daar slaapt Ahmed heerlijk uit, het is tenslotte vakantie. 's Middags even de stad in samen.
's Middags tegen vieren Mustafa ophalen, hij vond het een hele leuke dag, maar helaas heeft hij heel veel pijn aan zijn voeten, blaren. De voetbalschoenen (heeft hij pas half jaar) zijn nu reeds krap. En bij het reguliere uurtje voetbal ging dat wel, maar nu de hele dag met deze warmte. 's Avonds blarenpleister erop en de volgende dag mag hij de schoenen van Ahmed lenen, die zijn maatje groter. En al zijn die oud en scheurtje erin, ze doen niet zeer en daar gaat het om. De schoenen van Mustafa gauw op internet om te proberen ze te verkopen, dan kan hij zelf nieuwe aanschaffen voor het volgende voetbalseizoen. Dus mocht je iemand weten? Gele Nikes maat 41.
Maandagavond spelen we Risk, erg gezellig.

Eigenlijk raar om dat spel te spelen, op dit moment is het echt oorlog in Irak en hier loopt de aanvraag voor het Kinderpardon. Vorige week nog weer verzoek van IND gekregen voor aanvullende informatie, het is zo vreselijk spannend. De verwachting is dat er in oktober een uitspraak volgt. Gezien de situatie in Irak is het eigenlijk ondenkbaar dat ze nu na al die jaren alsnog teruggestuurd gaan worden. Het is en blijft politiek helaas. Duimen voor een goede afloop. Ik hoop zo dat er rust komt voor dit gezin. 

Dinsdag gaat het met voetballen veel beter, ze leren veel op een dag. Mustafa wint een echte ProCamp voetbal met een quiz, apetrots.
Met Ahmed naar Theater Vrij Zijn geweest, eigenlijk zou hij daar ook nog gaan helpen met de decorbouw, maar omdat ze veel bezig waren met buitenrepeties was dat lastig plannen. Toch even een kijkje om te laten zien hoe een lege bedrijfshal werd omgetoverd tot theater en even kennis gemaakt met de producent Anderson Farah. In augustus/september wordt daar Expeditie Braziliƫ opgevoerd.
  

Woensdag breng ik de jongens naar zwembad de Hoornse Vaart met geld voor een patatje. Want vandaag is het bad langer open en kunnen ze dus lekker lang blijven.

Donderdag 's middags met Ahmed naar de Zaanse Schans, 
we bekijken een molen, dat had hij nog nooit gezien en lopen even binnen bij de eerste Albert Heijnwinkel, we lopen een rondje langs de huisjes. Ahmed is verbaasd over het feit dat er ook mensen gewoon wonen daar.
Een ijsje toe en dan weer naar de voetbal om Mustafa op te halen, hij heeft een spel gewonnen met de voetbalbingo. Weer een mooie dag.



's Avonds gaan de jongens naar Kim en Priscilla, daar is ook Jordi die ze gaat leren "draaien", zoals hij zelf als DJ veel doet. Ook worden er veel foto's gemaakt op locatie en natuurlijk X-boxen.
Ik maak van de jongens ook even nieuwe foto's voor op de website van Act4you in de hoop dat ze dit jaar weer aan een film mee kunnen doen, dat vinden ze zo leuk.

Vrijdag, de laatste dag breekt aan. Mustafa naar voetbal, hij krijgt nog even een schouderklopje van de Nederlandse Leeuw.
Hij vraagt of ik 's middags op tijd kom, er is een demonstratie voor ouders/verzorgers. Ja natuurlijk, daar wil ik bij zijn. Hij heeft ongetwijfeld weer bijgeleerd deze week. Over twee weken begint de training weer bij Rijnvogels in Katwijk, daar is hij van D4 gepromoveerd naar C3 en heeft er weer zin in.
Na het eten, lukt net nog voor de bui buiten, rijden we huiswaarts.

Mustafa met dipoloma, medaille en gewonnen voetbal
 Daar wacht Hanae al vol ongeduld.  Ze vond het fijn om twee weken even 2 kids minder in huis te hebben, maar is ook blij dat de jongens weer terug zijn. Eman moest na de week logeren erg wennen weer "thuis" vertelt ze. Dat is natuurlijk een keerzijde van zo'n uitje. Door in een gewoon huis te zijn geweest beseffen ze wel wat ze missen. Maar voor mij geen reden om dit niet meer te organiseren. Als wij op vakantie gaan is het ook anders en soms luxer of fijner dan thuis. En ze konden wel even lekker relaxen. Dat beamen de kinderen zelf ook, "het was zo fijn om even een eigen slaapkamer te hebben (die ze weliswaar met z'n tweetjes deelden). En niet zo op elkaar te zitten met zoveel mensen, dat was op zich al heel fijn. Nu gaan we nog even een fotoboek maken want ook dat hoort bij een vakantie natuurlijk.

Film van de week is wel al klaar. FILM
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten