woensdag 10 augustus 2016

HEEL GOED NIEUWS !

Wie had dat kunnen bedenken, een dag na hun vakantie komt dan eindelijk het goede nieuws.

Gisterochtend kreeg de familie onverwacht bezoek van een paar mensen van de COA (Centraal asielzoekersorgaan). Zij kwamen vertellen dat de verblijfsvergunning rond is. Het officiĆ«le gesprek volgt nog, maar deze medewerkers wilden de familie alvast feliciteren. Zij wonen er natuurlijk al zo lang dus met een aantal mensen toch een band opgebouwd.

WAT EEN FEEST. 

Eman appte en ik heb meteen gebeld. Ik kon haar bijna niet verstaan, het dak ging eraf daar. Ze waren allemaal aan het zingen en dansen in de kamer.

Wat een geweldig nieuws ! Alle inspanning niet voor niets geweest, wat zijn wij blij. Eigenlijk wel erg dat er een "ingebrekestelling" voor nodig was om dit voor elkaar te krijgen, maar voor nu is het belangrijkste dat ze status krijgen.

Deze week komt er nog iemand langs om alles verder door te spreken, hoe nu de zaken verder gaan. Misschien zelfs kunnen ze naar Alkmaar verhuizen. In principe worden statushouders in de provinicie ondergebracht waar ze in een AZC wonen, maar ze mogen 1 plaats van voorkeur opgeven. Ik heb zelf wel al contact gelegd met de gemeente om te zien wat er mogelijk is.

Gistermiddag gingen Hans, Kim en ik direct naar Katwijk toe om het samen met ze te vieren. Een grote mand met allemaal spulletjes voor hun toekomstige "eigen huis" als kado.





Nu volgen de gesprekken over de procedures, maar dat is een bijkomstigheid.
Ze mogen blijven en komen op de lijst voor een woning en al kan dat nog wel even duren het gevoel "vrij te zijn" is al zo geweldig.

Want dat betekent: 
- Niet meer hoeven te stempelen
- ze mogen gaan werken
- stageplekken makkelijker te vinden
- Ahmed kan volgens reguliere weg verder leren (was nu extra lastig ivm leeftijd)
- en de spanning van het wachten is eraf.

Ik blijf nog schrijven in het blog over de familie, maar dit is een mijlpaal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten