dinsdag 1 november 2016

En hoe nu verder?

Het is inmiddels al bijna 3 maanden geleden dat de familie vernam dat ze een verblijfsvergunning kregen. Er is een gesprek geweest met de COA over huisvesting, inburgering etc. Ze staan dus op de wachtlijst voor een woning, hetgeen in principe binnen 14 weken gerealiseerd zou moeten zijn, maar dat zou ook zomaar langer kunnen duren heeft men al gezegd.

Wat wel prettig is - Ahmed en Eman hebben beiden een leuke stageplek bij de Hema in Leiden en ook gevraagd of ze daar een bijbaan kunnen krijgen. Dat mag nu gelukkig ook. Studiefinanciering en OV zijn geregeld, dus er komt wel al het één en ander op gang. Hanae en Adnan gaan naar Nederlandse les in het AZC en binnenkort naar cursus in het dorp voor taal en inburgering.

Om het gezin een extra steuntje te geven organiseer ik eind van de maand een Benefietconcert. Enerzijds een leuk feestje voor de familie maar ook om geld voor ze in te zamelen.

Naast de jonge talenten van “Alkmaars Talent” zullen er (semi) professionele artiesten gaan optreden. Een afwisselend programma als verrassing voor de familie. Gelukkig heb ik van diverse mensen al bericht gekregen dat ze hieraan mee willen werken, TOP!
In ieder geval treden op: Angela Neef, Aysegül Karaca, Eva Kijlstra, Ramtin Baschardoust, Luuk Ransijn (winnaar Alkmaars Talent 2014). Binnenkort vermelden wij de rest.

In de pauze zullen wij een loterij organiseren waar leuke prijzen te winnen zijn.

Wij hopen dat er heel veel mensen komen en een uitverkochte zaal hebben.
DATUM: Zondagmiddag 27 november - 14.00 tot 17.00 uur
Kaarten kosten € 17,50 per persoon (dat is incl. consumptie in de pauze).

En als u daarna een hapje wil eten bij het Golden Tulip Hotel dan bieden zij een speciaal tarief aan:
Speciaal menu aanbieden voor 19,50 p.p. Voorgerecht / hoofdgerecht / kop koffie of thee.
Reserveren voor dit menu is noodzakelijk ivm de drukte, dus mocht u daar gebruik van willen maken boek dan een tafel met vermelding Benefiet Ahmed - Act4you.  
Golden Tulip Alkmaar
Arcadialaan 6
1813 KN ALKMAAR
072 540 14 14

Geen opmerkingen:

Een reactie posten